marți, 20 septembrie 2011

Amintiri din Barlad

Imi amintesc cu drag de primul balci pe care lam petrecut in satul din Botosani (Bucecea)la care m-am dus. Eram foarte mic(9 sau 10 ani), alergam spre disperarea mamei si a buncilor, ma ascundeam printre oameni si ma gaseau mereu privind catre standurile cu jucarii.
 Mi-au cumparat mingii, yo-yo umplute cu rumegus...  in scurta vreme am descoperit ce avea in interior caci ma rodea curiozitatea si nu am rezistat sa nu imi macelaresc jucaria acasa. Norocul meu era ca mereu aveam rezerva.
 

Chiar astazi am descoperit in sifonier o masinuta veche din tabla  "papornita" pe care am cumparat-o chiar atunci. Eram prin clasa IV  poate ca nu as fi retinut acest detaliu, insa modelul pe care il are cusut papornita  are doua flori mari si multe altele mici si mereu mi-au amintit de "varsta mea".

La balci gaseam acadele mari colorate, vata de zahar pe bat, tiribombe, masinute, agitatie, miros de mici si pastrama ... jucarele de tot felul , covrigi si multe alte lucruri.

 

Anul acesta am fost dezamagit de ce am gasit la balci. Poate ca am ajuns prea tarziu si toate lucrurile frumoase au plecat catre un alt oras.

Nu stiu, incerc sa gasesc circumstante atenuante.

Poate ca sunt eu prea critic sau poate ca odata cu varsta devin mai selectiv aceste amintiri le relatez cu mare drag petrecandu-se in luna August2011 .In rest ce pot spune ca mam simtit destul de bine si in sanul familiei la tine.


Bogdan h10:50